COMMUNICEREN MET LICHAAMSTAAL

MET LOSWERKEN VERBETER JE HET LICHAAMSBEWUSTZIJN EN WERK JE AAN JE COMMUNICATIE MET LICHAAMSTAAL

Tijdens de basiscursus communiceren met lichaamstaal leer je hoe je helder communiceert op basis van lichaamstaal. Paarden communiceren heel de dag en hebben daar geen woorden voor nodig. Voor ons is dat vaak lastiger. Vaak zijn we ons niet bewust van wat wij vertellen met onze lichaamstaal. We geven non verbale signalen af waar het paard op reageert en waar mogelijk misverstanden door ontstaan. Met loswerken verbeter je het lichaamsbewustzijn en werk je aan je communicatie met lichaamstaal. Daarnaast is loswerken een fijne en ontspannen manier om je paard in vrijheid beweging te geven.

De workshop communiceren met lichaamstaal begint met een theoriedeel. Tijdens een presentatie met veel beeldmateriaal laat ik zien hoe wij in staat zijn het gedrag van paarden te beïnvloeden. We gaan uitgebreid in op de taal van de paarden en onze eigen lichaamstaal. Daarna leer je hoe je duidelijker kunt worden in je lichaamstaal. Communiceer jij wat je denkt te communiceren? Met zijn allen doen we oefeningen waarbij je leert en ervaart hoe je je lichaamstaal kan afstemmen op je paard. Hierna volgt een praktijkgedeelte waarbij je met de geleerde technieken je paard loswerkt. Je wordt hierbij persoonlijk begeleid. Tijdens de praktijkles leer je met hele kleine bewegingen je paard te sturen of van tempo te laten veranderen. Je werkt samen met je paard aan ontspanning, respect en leiderschap. Het is een gesprek, zonder dat er een woord aan te pas komt. Loswerken is geschikt voor jong of oud, onzeker of juist heel dapper.

De duur van workshop communiceren met lichaamstaal hangt af van het aantal deelnemers en kan bij jou op stal worden gegeven. Neem voor meer informatie, een prijsopgave of afspraak even contact op.