Trainingsweekeind ‘dromen, durven, doen!’

Stap uit je comfortzone en maak je dromen waar!

Wil je samen met je paard dapperder worden? Droom jij ook over zo’n mooie rit over het strand, maar vind je het erg spannend en ga je daarom niet? Of heb je andere angsten die je graag wilt overwinnen? Tijdens het trainingsweekeind ‘dromen, durven, doen!’ helpen we jou om je droom waarheid te maken. Onder begeleiding van psychologe Camille MacLean en gedragsdeskundige voor paarden Sandra van den Heuvel werk je stapsgewijs aan het overwinnen van jouw angst en maak je uiteindelijk een heerlijke strandrit langs de Ouddorpse kust.

Je kunt je voor de volgende weekenden inschrijven:

 • 13 tot en met 16 april 2018
 • 8 tot en met 11 juni 2018
 • 7 tot en met 10 september
 • 5 tot en met 8 oktober

We hebben een leuk en uitdagend programma voor jullie samengesteld waarbij we theorie, psychologie en praktijkoefeningen combineren. We onderzoeken waar angst vandaan komt en wat jou onzeker maakt. We leren je hier mee om te gaan en gaan verder in op paardengedrag. In dit weekeind leer je jezelf en je paard beter begrijpen. Je zelfvertrouwen groeit en de samenwerking tussen jou en je paard verbetert. We beloven je natuurlijk niet dat je nooit meer bang zult zijn. Dat is ook niet nodig, want angst kan best heel nuttig zijn! Maar na dit trainingsweekeind is je comfortzone groter en weet je wat je moet doen als je toch iets eng vindt.

Na aankomst in Ouddorp laad je rustig je paard uit en zet hem/haar lekker in de weide. Als de paarden en trailers op hun plekje staan, kun je rustig aanschuiven voor een verzorgde lunch. Na de lunch kunnen we terecht in het fijne vakantiehuisje dat we voor dit weekeind hebben gehuurd; van alle gemakken voorzien en bij de paarden! Als iedereen zijn spullen weg heeft kunnen leggen, gaan we van start met een introductie en kennismaking.

De rest van het weekeind is een combinatie van theorie en praktijk. Je leert meer over paardengedrag en hoe je daarmee om kunt gaan. We werken met elkaar en met de paarden aan je lichaamstaal en leiderschap. We praten dan over angst en gaan aan de slag om jouw angsten inzichtelijk te maken. We zoomen verder in op jouw persoonlijke angst en geven je handvatten hoe je met die angst om kunt gaan. Je krijgt handige informatie over karaktertypes van paard en ruiter. Wat betekent dit in situaties waarbij je onzeker wordt en wat is een goede manier om jouw type paard iets te leren?

Uiteraard gaan we in de praktijk jouw angsten op of naast je paard opzoeken. Bijvoorbeeld door onderdelen van een schrikparcours af te leggen of iets heel anders. Net wat bij jou past en wat jij nodig hebt. Uiteraard doe je dit onder begeleiding, in een veilige setting en met kleine stapjes. Op de laatste dag maken we een prachtige strandrit. Uiteraard houden we daarbij rekening met wensen, doelen en ambities. Veiligheid gaat voor alles en we kunnen daarom onderscheid maken tussen een staprit (met misschien een klein drafje) en een ritje waarbij we wat meer draven en ook een galopje mee kunnen pakken.

Het is een vol programma, maar tussendoor is er tijd en gelegenheid om even rustig bij te komen, met elkaar boodschappen te doen en te eten, uit eten te gaan of misschien samen een leuke avondwandeling te maken over het strand.

 • Deelname aan het trainingsweekeind ‘dromen, durven, doen!’ kost € 425,-. Voor dit bedrag wordt je 4 dagen intensief begeleid door 2 trainers waardoor je grote stappen kunt maken. Er is ruimte voor 4 tot 6 deelnemers.
 • De overnachtingen voor paard en mens zijn bij de prijs inbegrepen. Zelf slaap je in een luxe vakantiehuisje in een tweepersoonskamer. Deze kamer deel je met een andere deelnemer aan het trainingsweekeind. Bij 4 deelnemers heeft iedereen een eigen bed. Wanneer er meer deelnemers zijn, zal een aantal deelnemers een tweepersoonsbed moeten delen.
 • De paarden verblijven op de weide. Er zijn een aantal ruime weides beschikbaar waar paarden alleen of met een ander paard kunnen staan. Er is vers water en als je dat wilt, krijgt je paard voordroogkuil van goede kwaliteit bijgevoerd. Krachtvoer neem je naar behoefte zelf mee. Er is op de wei voldoende beschutting. Bij slecht weer kan een aantal mobiele weidetenten worden geplaatst. Kan jouw paard echt niet op de weide blijven? Neem dan even contact op. Er is beperkt en tegen een meerprijs gelegenheid je paard ’s nachts in een schuilstal met uitloop te plaatsen.
 • De welkomstlunch wordt verzorgd. De overige maaltijden zijn voor eigen rekening. In het programma is tijd ingeruimd om boodschappen te doen. In het vakantiehuisje is een keukentje aanwezig.
 • Zorg voor kleding passend bij het (voorspelde) weertype. Het praktijkgedeelte van het weekeind is altijd buiten. Het dragen van een veiligheidschap is verplicht. Zorg ook voor handschoenen en geschikt schoeisel voor rijden en grondwerk.
 • Paarden van deelnemers moeten redelijkerwijs verkeersmak zijn. Uiteraard hoeft je paard niet volledig bomproof te zijn, maar moet wel vaker/eerder op straat zijn geweest.
 • Het kan natuurlijk voorkomen dat je door onvoorziene omstandigheden af moet melden. Bij annulering meer dan 1 week voor aanvang van het trainingsweekeind krijg je het inschrijfgeld terug, met uitzondering van de aanbetaling van € 150,-. Je krijgt ook de aanbetaling terug wanneer een vervangend deelnemer jouw plaats opvult. Bij voortijdige beëindiging van het weekeind of latere aankomst geven we geen korting of geld terug.Heeft je paard ervaring met buitenrijden?

Kan je paard met een ander paard op de weide?