OVER MIJ

EN WAAROM IK PAARDENMENSEN BEN BEGONNEN.

Hallo, ik ben Sandra van den Heuvel. Al van jongs af aan ben ik actief in de paarden. Ik kon letterlijk eerder paardrijden dan lopen. Paarden zijn altijd mijn grootste hobby en passie geweest en ik rijd nog iedere dag. Ik ben (hobbymatig) wedstrijdruiter en jurylid, maar ook gewoon recreatieruiter en simpelweg paardenliefhebber. Het een sluit het ander gelukkig niet uit.

Met mijn vorige paard Zazou heb ik vrij fanatiek dressuur gereden. Toen ik vanwege haar wat angstige karakter vastliep in de wedstrijden zijn we daarnaast gaan springen en crosstrainingen gaan volgen. Niet omdat we daarin uit wilden gaan komen, maar om samen dapperder te worden en die ervaring weer te kunnen gebruiken in de dressuurring. We vonden dit beiden heel erg leuk en zijn het er altijd bij blijven doen. Helaas heb ik vroegtijdig afscheid van haar moeten nemen vanwege een zeer pijnlijke blessure. Na een half jaartje zelf geen paard te hebben gehad, heb ik nu weer paard. Met mijn grote vriend Piet rijd ik voor mijn plezier in de bak, we gaan lekker naar buiten en soms pakken we een springlesje mee. Wedstrijden rijd ik momenteel even niet. Maar wat niet is, kan nog komen.

Ik heb heel veel geleerd van de paarden in mijn leven. Ik heb onder andere veel angst moeten overwinnen na een val waarbij ik mijn rug heb gebroken. Waar ik vast liep, zocht ik hulp. Dat was onder andere met trailerladen ruim tien jaar geleden. Mijn paard ging simpelweg de trailer niet meer op en zo kwam ik bij 2Moons terecht. Mijn probleem werd opgelost. Ik heb dus zelf kunnen ondervinden dat het werkt. Ik besloot een midweek cursus te volgen en keek in de vrije uurtjes mee met de trainingen. Wat een mooi werk, vriendelijke methode en prachtige resultaten. In de daaropvolgende jaren volgde ik diverse cursussen, clinics en workshops bij instructeurs van andere stromingen. Toch bleef de 2Moons methode het beste bij mij passen.

Toen ik jaren later hoorde dat 2Moons een driejarige opleiding aanbood, heb ik geen seconde getwijfeld. Dit wilde ik ook! Mensen en paarden helpen. Ik heb me dus meteen ingeschreven voor de opleiding en ook besloten de opleiding versneld te volgen. Tijdens deze opleiding leerde ik meer over de aard en het gedrag van paarden, (natuurlijk) leiderschap, coachen, trailerladen en het oplossen van gedragsproblemen. Niet zweverig en abstract, maar op basis van logica, rust en respect. Na het volgen van deze opleiding ontstond in 2015 mijn bedrijfje PAARDENMENSEN. Na al een aantal jaar veel paarden en mensen te hebben geholpen vanuit passie en liefhebberij, maakte ik de stap naar professioneel gedragsdeskundige mens en paard.

PAARDENMENSEN lost problemen op die tussen paarden en mensen kunnen ontstaan en is er zoals de naam al doet vermoeden voor zowel paard als eigenaar. Ik kijk naar de paarden, de mensen en de interactie tussen beiden. Ik help problemen op te lossen en te voorkomen, aan de hand, in de dagelijkse omgang, in en om de trailer en onder het zadel. Trainen en problemen oplossen met oog voor paard en eigenaar. De sport en de dagelijkse omgang met paarden leuker, gemakkelijker en prettiger maken. Dat is waar ik voor ga!

Kan ik je ergens bij helpen of heb je vragen? Neem dan gerust contact met me op.