TRAILERLADEN

JE PAARD LOOPT TIJDENS DE TRAINING, EERST MET MIJ EN DAARNA OOK MET JOU, AL SNEL WEER DE TRAILER IN ALSOF ER NOOIT EEN PROBLEEM IS GEWEEST.

Soms hebben we het geluk dat een paard zomaar gemakkelijk de trailer oploopt en is trailerladen geen enkel probleem. Toch is een trailer voor een paard een heel onnatuurlijk ding. Een trailer is klein, wiebelt en het paard kan er niet meer uit. Stuk voor stuk redenen voor een paard om te besluiten de trailer echt niet (meer) in te gaan.

Daar sta je dan; thuis, op concoursterrein, in het bos of op de parkeerplaats na een bezoek aan de dierenkliniek. Je paard wil de trailer niet in. Je probeert het al een flinke tijd toch voor elkaar te krijgen. Steeds meer mensen komen erbij staan en bieden hun hulp aan. Op zich is dat heel fijn, want je wilt natuurlijk graag naar huis of op weg zodat je niet te laat komt. Vaak komen de helpers al snel met oplossingen zoals lijnen, zwepen, bezems of heftigere middelen. Misschien lukt het en loopt je paard per ongeluk toch de trailer in. Je kunt in ieder geval op pad, maar met een beetje pech wil je paard na die ervaring een volgende keer de trailer echt niet meer in of gaat het nog moeilijker. Of je het nu lief probeert, met veel geduld, door te lokken, door boos te worden of zelfs met geweld; er komt geen beweging meer in.

Gelukkig kan elk paard (opnieuw) leren trailerladen. Dat is soms niet makkelijk, omdat de angst of weerzin tegen de trailer heel diep kan zitten. Met begrip, rust en respect voor het paard kan het echter wel! Soms lukt het je zelf om het op te lossen of in ieder geval een heel eind te komen. In andere situaties is het verstandig professionele hulp in te schakelen. Zelf eindeloos dooroefenen kan er namelijk ook toe leiden dat je een paard leert om juist níet te laden.

Paardrijles hebben we bijna allemaal wel gehad. Maar bijna niemand heeft geleerd hoe je een boos, angstig, onzeker of dominant paard kunt leren de trailer op te gaan. Om een paard te leren laden, moet het paard met rust, respect en bepaalde technieken op een zachte manier overtuigd worden. Tijdens de training trailerladen train ik niet alleen het paard, maar ook jouw technieken, leiderschap, rust en overtuigingskracht. Tijdens de training maken we de trailer weer veilig en vertrouwd volgens de 2Moons methode. We laten het paard positieve ervaringen opdoen met de trailer. De juiste software voor het trailerladen staat er na de training weer op. Je paard loopt tijdens de training, eerst met mij en daarna ook met jou, al snel weer de trailer in alsof er nooit een probleem is geweest. Meestal heb je slechts één enkele training van PAARDENMENSEN nodig. Daarna heeft je paard weer voldoende vertrouwen in de trailer en heb je zelf de technieken in huis om een eventuele hapering gemakkelijk op te lossen. Alleen in uitzonderlijke gevallen is een herhalingstraining noodzakelijk.

Kan ik je ergens bij helpen of heb je vragen? Neem dan gerust contact met me op.