(GEDRAGS)PROBLEMEN OPLOSSEN

Een probleem is meestal snel op te lossen wanneer we het gedrag van het paard begrijpen en het paard de juiste training aan kunnen bieden.

Mijn paard heeft een gedragsprobleem. Dat klinkt best heftig en toch komt het ongemerkt vaker voor dan we zouden willen. Paarden laten soms ongewenst gedrag gedrag. Soms is dat ook helemaal niet zo erg en vinden het eigenlijk al heel normaal. Het paard deed altijd al zo en het is niet gevaarlijk. We gaan het gedrag uit de weg te gaan en werken er succesvol omheen. In enkele gevallen levert het gedrag van een paard wel direct gevaar op. In die situaties kan PAARDENMENSEN je helpen.

  • Individuele training
Lees meer

TRAILERLADEN

Je paard loopt tijdens de training, eerst met mij en daarna ook met jou, al snel weer de trailer in alsof er nooit een probleem is geweest.

Soms hebben we het geluk dat een paard zomaar gemakkelijk de trailer oploopt en is trailerladen geen enkel probleem. Toch is een trailer voor een paard een heel onnatuurlijk ding. Een trailer is klein, wiebelt en het paard kan er niet meer uit. Stuk voor stuk redenen voor een paard om te besluiten de trailer echt niet (meer) in te gaan.

Gelukkig kan elk paard (opnieuw) leren trailerladen. Dat is soms niet makkelijk, omdat de angst of weerzin tegen de trailer heel diep kan zitten. Met begrip, rust en respect voor het paard kan het echter wel! Soms lukt het je zelf om het op te lossen of in ieder geval een heel eind te komen. In andere situaties is het verstandig professionele hulp in te schakelen. Zelf eindeloos dooroefenen kan er namelijk ook toe leiden dat je een paard leert om juist níet te laden.

  • Individuele training
Lees meer

Workshops en demonstraties

PAARDENMENSEN verzorgt workshops en demonstraties bij jou op stal. Kies een interessante workshop uit het aanbod of laat een workshop op maat maken naar jouw wensen. Het kan allemaal.

Tijdens de basiscursus communiceren met lichaamstaal leer je hoe je helder communiceert op basis van lichaamstaal. Paarden communiceren heel de dag en hebben daar geen woorden voor nodig. Voor ons is dat vaak lastiger. Vaak zijn we ons niet bewust van wat wij vertellen met onze lichaamstaal. We geven non verbale signalen af waar het paard op reageert en waar mogelijk misverstanden door ontstaan. Met loswerken verbeter je het lichaamsbewustzijn en werk je aan je communicatie met lichaamstaal. Daarnaast is loswerken een fijne en ontspannen manier om je paard in vrijheid beweging te geven.

  • Workshop in groepsverband
Lees meer

Teambuilding en teamontwikkeling

Ga met je collega’s aan de slag met de paarden. Van deze experts in samenwerken kunnen we nog veel leren. Ze geven inzicht in je sterke punten en wat je van nature graag doet. Ze laten je ook je valkuilen zien en bieden je de kans uit te proberen wat er gebeurt als je een andere aanpak hanteert. 

PAARDENMENSEN organiseert workshops en teambuildingsarrangementen waarbij gebruik word gemaakt van het gedrag van paarden om meer inzicht te geven in het gedrag van mensen, onze wijze van communiceren, het effect van lichaamstaal en een duidelijke vorm van leiderschap.

PAARDENMENSEN maakt de workshops voor bedrijven altijd op maat. Op die manier past de activiteit het beste bij het doel, aantal personen, budget en eventuele aanvullende wensen. Het gaat niet om het middel, maar om het resultaat. Of je nu komt voor teambuilding, teamontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, ontwikkeling van leiderschap, communicatieve vaardigheden, groeps- of individuele coaching of voor een inspirerende dag waarbij nieuwe inzichten en ontspanning welkom zijn.

  • Workshop in groepsverband
  • Op maat gemaakt naar jouw wensen
Lees meer