WORKSHOPS EN TEAMBUILDING VOOR BEDRIJVEN

DURF JE JOUW ROL ONDER OGEN TE ZIEN? PAARDEN GEVEN INZICHT IN JE STERKE PUNTEN EN WAT JE VAN NATURE GRAAG DOET. ZE LATEN JE OOK JE VALKUILEN ZIEN EN BIEDEN JE DE KANS UIT TE PROBEREN WAT ER GEBEURT ALS JE EEN ANDERE AANPAK HANTEERT.

PAARDENMENSEN organiseert workshops en teambuildingsarrangementen waarbij gebruik word gemaakt van het gedrag van paarden om meer inzicht te geven in het gedrag van mensen, onze wijze van communiceren, het effect van lichaamstaal en een duidelijke vorm van leiderschap.

De perfecte spiegel

Paarden oordelen niet, maar voelen precies aan hoe wij zijn en waar we ons anders voor doen dan we zijn. Het paard volgt bewust en onbewust gedrag. Je collega’s doen dit ook. Een groot deel van je geloofwaardigheid wordt bepaald door non verbale communicatie. Onbewust pikken we hier veel van op. Meer bewustzijn van je non verbale communicatie kan je dus goed van pas komen.

Paarden zijn experts in communiceren met lichaamstaal. Zij geven direct feedback op onze lichaamstaal en emoties. Bij het werken met paarden kun je aanlopen tegen onwil, onzekerheid en angst. Raak je geïrriteerd, onzeker of wordt je ongeduldig? Het paard houd je een perfecte spiegel voor. Ze laten je voelen in hoeverre je eigen gedrag, je intentie en je lichaamstaal invloed hebben op het gedrag van een ander. Ze laten je ook ervaren dat je alleen een echte leider kunt zijn als je intentie, lichaamstaal en verbale communicatie allemaal kloppen. Dan pas accepteert het paard het leiderschap en zal het je graag volgen. Met paarden kun je op een veilige, niet bedreigende manier oefenen leiding te geven vanuit rust, respect en duidelijkheid. Zonder oordeel reageert hij alleen op wat je doet en wat je uitstraalt. Zodra je aanpak verandert, reageert het paard direct anders. Met mensen gaat dat meestal niet zo snel, maar het principe werkt hetzelfde.

Paardenkracht

Een goed team werkt optimaal samen. Soms gaat dat vanzelf en soms ook niet. Een bedrijf valt of staat met goede teams en ook individueel kom je het verst als je goed kunt samenwerken. Niet iedereen is hetzelfde en dat hoeft ook niet. De paarden geven inzicht in hoe een team functioneert. Zij zijn experts in samenwerken. Ze doen niet anders in de kudde.  Om samen te werken reageren zij de hele dag op signalen. Ze communiceren zelden verbaal, maar de hele dag door non verbaal. Zij zijn dan ook de ideale partners om ons te helpen inzicht te krijgen in teamverhoudingen.

Samenwerken is reageren op signalen. Wie zijn de leiders en wie de volgers? Is de leiding duidelijk en is er nog ruimte voor de ander? Op welke momenten moet beter gecommuniceerd worden? Gaan we op het juiste moment over tot actie? Voelt en vult het team elkaar aan? Durf je jouw rol onder ogen te zien? Paarden geven inzicht in je sterke punten en wat je van nature graag doet. Ze laten je ook je valkuilen zien en bieden je de kans uit te proberen wat er gebeurt als je een andere aanpak hanteert.

Maatwerk

PAARDENMENSEN maakt de workshops voor bedrijven altijd op maat. Op die manier past de activiteit het beste bij het doel, aantal personen, budget en eventuele aanvullende wensen. Het gaat niet om het middel, maar om het resultaat. Of je nu komt voor teambuilding, teamontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, ontwikkeling van leiderschap, communicatieve vaardigheden, groeps- of individuele coaching of voor een inspirerende dag waarbij nieuwe inzichten en ontspanning welkom zijn.

De trainingen kunnen op een locatie in uw omgeving gegeven worden. Het is ook mogelijk een arrangement te laten verzorgen door landgoed De Peerdegaerdt in Strijen (Zuid Holland). Kijk voor meer informatie hierover op www.peerdegaerdt.nl.

Neem voor meer informatie gerust even contact op.